I tirsdags deltog jeg sammen med 9 andre oplægsholdere i arrangementet Pecha Kucha Night #7 på HUSET i Aalborg. Det var en ret interessant aften, hvor man kunne blive klogere på bl.a. “mail art”, maskinvask af romaner/digte og andre kreative og skæve projekter. Mit bidrag var et oplæg omkring håndbryg.

Der var forskellige fortolkninger af konceptet “Pecha Kucha”, som stammer fra Japan og kan oversættes til det enslydende “sniksnak”. Den ene halvdel af aftenens oplæg havde en organisk struktur, hvor billederne kørte som stemningsbilleder i baggrunden, mens den anden halvdel, som jeg var en del af, strukturerede oplæggene efter billederne.

Pecha Kucha – Kunsten at begrænse sig

Jeg fandt ud af, at begrænsningens kunst var en større udfordring, end jeg lige havde ventet. 20 x 20 sekunder er vitterligt ikke lang tid. Jeg havde på forhånd øvet mig i at begrænse informationerne i mit oplæg – godt nok ikke på tid – men jeg fandt ud af, at 20 sekunder kun varer 10, når man står og snakker. Og man har ikke andet valg end bare at fortsætte med næste billede, når projektoren skifter.

Det høje tempo i præsentationen medførte naturligvis et højt tankeflow, hvilket igen medførte lidt ombytning på et par begreber, som vist ikke blev opdaget i kampes hede (ikke engang af mig selv). Heldigvis blev hele seancen optaget, så jeg kan få lov at opleve min optræden fra den anden side af den blændende scenebelysning. Foto og video er lagt ind herunder. De er alle skudt af Mathies Brinkmann Jespersen på vegne af HUSET i Aalborg.

Motivet er ikke lige godt på alle billederne, men det er vist ikke fotografens skyld. Dog havde filmmanden ikke lige taget højde for, at jeg var højere end gennemsnittet…

Hvis der er interesse for det, kan jeg evt. smide min præsentation op her i indlægget.

Billeder fra Huset