I går aftes deltog jeg i Brew Battle hos Aalborg Håndbryggerlaug med min påskebryg – min første af slagsen. Aftenens mål var ikke at ende på en sidsteplads, og eftersom det var eneste succeskriterie, kan jeg ikke tillade mig at være utilfreds med udfaldet.

Det kunne nemlig blive til en 8. plads – ud af 9 deltagende påskeøl – med en score på 21,875, hvilket lige var point nok til at snige sig op på den samlede bedømmelse “God”. Jeg landede dog på en sikker 8. plads, hvilket der var ret stor enighed om. Det kan jeg takke 9. pladsen for, som gik til en påskeøl, der formentlig var inficeret – at dømme ud fra den syrlige smag.

Den overvejende kritik gik på, at øllet var fladt – hvilket det også var – og at den ville have haft godt af at modne noget mere. Det var ikke en uventet kritik, og begge kritikpunkter ramte plet. Hvis man læser min brygbeskrivelse af Påskeøl #4401, vil man også kunne læse om mine problemer med patentflaskerne under flaskningen, hvor patentlågene ikke ville slutte tæt. Ligeledes mangler øllet at lagre yderligere 20 dage ud af de planlagte 30 dage (i hvert fald) på køl. På dagen for Brew Battle havde Påskebryg #4401 derfor kun nået at lagre på flaske i sammenlagt 12 dage.

Påskebryg – dommen

Alle kommentarer, der blev givet i forbindelse med bedømmelsen, kan læses i sin uredigerede form herunder.

Aalborg Haandbryggerlaug afholdt Brew Battle i Påskebryg

Kommentarer

Aroma: Brun farin/sirup, svag aroma1
Udseende: Flot klar øl, mangler lidt skumdannelse, mangler skum
Smag: Dejlig smag, lidt lakrids, sødme ikke fra malt, ugæret urt
Mundfylde: Burde have mere CO2, for lidt CO2
Samlet indtryk: Prøv evt. at lade den stå 18 dage mere. Vil gerne smage den til næste vinter

Alt i alt er jeg godt tilfreds med kommentarerne og med øllets udfald – bortset fra manglen på CO2. Jeg tror, jeg vil forsøge mig med at knappe flaskerne op og hælde lidt ekstra sukker i til karbonering og så smide en ekstra gummipakning under patentlåget og give øllen lov til at stå. Så er jeg sikker på, at den nok skal blive drikkeklar i løbet af et par måneder.

Måske jeg vil tilpasse opskriften lidt og forsøge mig med samme bryg til Brew Battle i Julebryg sidst på året for at få en second opinion på øllet – denne gang med CO2. Det bliver vildt!