Jeg har tidligere haft problemer med utætte patentpropper af plastik, der fulgte med til mine nyindkøbte patentflasker. Propperne var ganske enkelt af en ringe kvalitet. Det resulterede i lækage af mine nytappede øl, som var sat til karbonering. Efterfulgt af en masse besvær og ekstra rengøring.

Utætheden i de nyindkøbte patentflasker har tvunget mig til at søge kreative løsninger. Jeg har efterfølgende forsøgt med et ekstra lag gummipakninger for at slutte helt tæt – og ved at bøje metalbøjlen for at øge trykket på proppen. Begge dele uden held. Jeg opgav derfor mere eller mindre patentflaskerne og investerede i kapsler og kapselpåsætter i stedet (et sikkert hit).

Tanken om igen at benytte patentflasker lå derfor fjernt. Indtil jeg faldt over hjemmemost.dk, hvor de sælger patentpropper i porcelæn til en overkommelig pris. Og i stedet for at forære mine førtidspensionerede patentflasker til en fellow håndbrygger, besluttede jeg mig for at give dem en chance mere – nu med porcelænspropper.

Test af nye patentpropper

Efter første test var jeg dog relativt hurtigt overbevist. Kvaliteten af de nye porcelænspropper er kraftigere og propperne slutter stramt til flaskens munding. En hurtig rystetur med påfyldt vand i de tætsluttende flasker efterlod ingen antydning af fugt ved gummipakningen. Samme tur med de medfølgende plastikpropper resulterede i flyvende dråber af vand gennem bryglokalet.

Nu skal de nye porcelænspropper blot bestå en mindre karboneringstest, før jeg tør at tage dem endeligt i brug.